ISOVER, liderul mondial in domeniul materialelor termo- si fonoizolatoare, s-a implicat dintotdeauna in protectia mediului inconjurator si si-a imbogatit permanent gama de produse in scopul promovarii unor materiale eficiente, conforme cu cele mai avansate tehnologii.

Produsele ISOVER corespund, atat prin materiile prime utilizate, cat si prin tehnologia de fabricare, tuturor normelor internationale privitoare la protectia mediului si a climei.
Alterarea climatului la nivelul intregii planete prin emisia unor importante noxe in atmosfera reprezinta cea mai mare sfidare ecologica la adresa omenirii din acest secol.

Efectul de sera. Bioxidul de carbon si bioxidul de sulf
Principalul vinovat de producerea efectului de sera (peste 50%) este bioxidul de carbon (CO2). Al doilea element nociv ca importanta este bioxidul de sulf (SO2); cantitatea mare de CO2 si SO2 emisa in atmosfera se datoreaza despaduririlor masive.

Transportul urban si emisia de SO2
Principala sursa a emisiei de SO2 in atmosfera o reprezinta mijloacele de transport. Aceasta situatie este dramatica in aglomeratiile urbane, unde poluarea atmosferica se datoreaza concentratiei ridicate de noxe.

Izolarea eficienta a edificiilor reprezinta o solutie a problemelor prezentate mai sus. Izolatiile realizate cu produsele ISOVER permit nu numai diminuarea consumului de energie termica, ci si reducerea semnificativa a cantitatilor imense de noxe in atmosfera.

Un spatiu bine izolat contribuie la ameliorarea confortului termic si acustic al utilizatorului. Sensibilizate de aspectele ecologice prezentate, guvernele majoritatii tarilor europene au promulgat legi cu privire la consumul energetic si necesarul minim de materiale termoizolatoare.

 

Emisia de noxe in principalele tari europene la sfarsitul anilor ´90
Tara CO2 (mil. tone) SO2 (mil. tone)
Germania 150 184
Austria 21 36
Belgia 33 57
Franta 55 155
Italia 36 153
Elvetia 17 23
Suedia 20 58
Anglia 75 200

Produsele ISOVER nu contin substante daunatoare sanatatii, nu retin apa, nu ard si nu intretin arderea, nu favorizeaza dezvoltarea microorganismelor. Sunt stabile in timp pastrandu-si parametrii ce la confera proprietatile izolatoare.
Prin utilizare lor la izolarea constructiilor se obtine o diminuare semnificativa a cheltuielolor pentru incalzirea sau climatizarea spatiilor, cantitatea de noxe emise la arderea combustibilului fiind, astfel, diminuata, iar mediul inconjurator protejat.

Echipa Izolatii-Industriale.ro
Tel: 0341.426.299 , 0722.255.707
Email: bkmecanomarc93@yahoo.com